συγγραφέας 
 
  Ένα βιβλίο.. ένα Φουστάνι.. και πολλές χρωματιστές Πεταλούδες 
 

Η Σοφία Μαντουβάλου γιόρτασε μαζί με τα παιδιά την πρώτη έκδοση του βιβλίου της το Φουστάνι με τις πεταλούδες στον πολυχώρο Μεταίχμιο το Σάββατο 9 Νοεμβρίου.

Με βοηθούς τους μικρούς της φίλους ετοίμασαν ένα φόρεμα από χαρτί και αγάπη και το στόλισαν με πανέμορφες πολύχρωμες πεταλούδες που έφτιαξαν όλοι μαζί.

Η Σοφία διάβασε στα παιδιά τo νέο βιβλίο της το Φουστάνι με τις πεταλούδες και μετά με φαντασία, πολλούς μαρκαδόρους και κραγιόνια φτιάξαμε όλοι μαζί τις χάρτινες πεταλούδες μας, τις ζωγραφίσαμε με χρώματα και πάνω τους γράψαμε τις ευχές μας.

Ένα παιχνίδι φαντασίας όπου όλες οι σκέψεις των μικρών μας φίλων.. θα φτερουγίσουν με τις χάρτινες πεταλούδες- ψυχές και σε κάθε ταξίδι του, το Φουστάνι μας, θα γίνεται ακόμα πιο πολύχρωμο και πλούσιο!  Οι μικροί μας φίλοι καταφέρνουν με μια μόνο πεταλούδα - ζωγραφιά να στείλουν ένα όμορφο μήνυμα αλληλεγγύης, αγάπης και ενότητας όλων των λαών της γης.

Κανένα παραμυθένιο φουστάνι δεν έχει νιώσει ποτέ τόση χαρά και ευτυχία… κανένα φουστάνι δεν έχει μεταφέρει ξανά τόσα μηνύματα τόσες ιδέες και τόσα συναισθήματα παιδιών για τις διαπολιτισμικές αξίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα μα πάνω απ’ όλα την αγάπη.

Η Σοφία έχει ένα άπιαστο όνειρο.. όλα τα παιδιά του κόσμου να έχουν ίσα δικαιώματα και να ζουν αδελφωμένα και ελεύθερα πάνω στο πανέμορφο φουστάνι της γης.. και όταν μεγαλώσουν θα ανοίξουν τα φτερά τους και ελεύθερα θα πετάξουν σαν πεταλούδες, θα αφήσουν το κουκούλι και θα πετάξουν στη νέα τους ζωής με όνειρα τις ελπίδες και τα έργα τους για έναν καλύτερο κόσμο.