συγγραφέας 
 
  Πόσο αρχαίο είναι το παρόν... 
 

Όταν η Αθηνά βγάζει το κράνος

Μπορεί όλη η Ελλάδα να μην κλείνει μάτι,οι Αθηναίοι όμως μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Με μια θεά στο πλευρό τους δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Ας είναι καλά η Αθηνά που μένει ξάγρυπνη για την τύχη της πόλης και την καλοπέραση των κατοίκων της που αριθμούν  το μισό πληθυσμό της χώρας και κάθε καρυδιάς ανυπολόγιστους φιλοξενούμενους .
 
Με την παλληκαριά και την εξυπνάδα του πατέρα της του Δία και τη φρόνηση της μάνας της της Μήτιδας διευθύνει την ειρηνική και την πολεμική ζωή της πόλης,  η πρώτη γυναίκα που γεννήθηκε από άνδρα, η κόρη της Σοφίας.
 
Με τη θριαμβική ορμή της αστραπής δίνει τη νίκη η πολεμική θεά. Οπλίζει με θάρρος και συνετή ανδρεία τους ήρωες. Όταν όμως η θεά των στρατιωτών πετάξει το κράνος, την ασπίδα και το δόρυ τότε στρατεύεται υπέρ της ειρήνης και της ευημερίας. Η πολύπλευρη θεά μ’ ένα κλαδί ελιάς στο χέρι κάνει ό,τι μπορεί για να εξασφαλίσει στο λαό της  τα αγαθά της ειρήνης. Ποιός βρίσκεται πίσω από τη βουλή των Αθηναίων; Ποιός επηρεάζει την αθηναϊκή πολιτική για τα νησιά; Ποιος εμπνέει την ευγλωττία στους ρήτορες και την πολιτική σύνεση στους πολίτες; Ακόμη και τη δικαιοσύνη υπηρετεί η Αθηνά. Το πρώτο στον κόσμο ορκωτό δικαστήριο η θεά το ίδρυσε. Οι χάρες της δεν περιορίζονται μόνο στην πολιτική. Ασθενείς και οδοιπόροι σ΄ αυτήν τρέχουν. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας αφεθείτε στα χέρια της. Η θεά είναι γνωστή για τις θαυματουργές της θεραπείες. Όπως κάθε θεά που συγγενεύει με τη φωτιά, η Αθηνά φέρνει μαζί της τον πολιτισμό. Αρχιτέκτονες, τεχνίτες και καλλιτέχνες τη θεά και τα μάτια σας. Με προστάτιδα την ευφυή και πολυμήχανο θεά πώς να μην μεγαλουργήσει η πόλη της Αθήνας και η Αττική ολόκληρη; Μήπως αυτά είναι περασμένα ξεχασμένα; Υπάρχει διάχυτη η εντύπωση πως η πολιούχος της Αθήνας έχει εγκαταλείψει την πόλη. Το άγχος και θεούς σκοτώνει. Η βουλή δεν βρίσκεται πια κάτω από την προστασία της, η πολιτική σύνεση σπανίζει, η δικαιοσύνη κουτσαίνει, οι ρήτορες δεν μιλάνε καλά ελληνικά, ο καρκίνος και οι ψυχασθένειες θερίζουν και μόνο ο Παρθενώνας μένει  λειψός κι αυτός να μας την θυμίζει. Φαίνεται πως η θαυματουργή παρθένα σήκωσε τα χέρια. Γιατί δεν μπορεί, πολυμήχανη όπως είναι κάτι θα είχε σκεφτεί και για την κατάσταση της κρίσης. Ας επικαλεσθούμε για μια ακόμα φορά τη χάρη της. Ας μην τα περιμένουμε όμως όλα από τη θεά.
 
Αγαπητοί κύριοι πρωθυπουργοί,
Αγαπητοί κύριοι υποψήφιοι Δήμαρχοι ,
Αγαπητοί Αθηναίοι, 
 
«Συν Αθηνά και χείρα κίνει».